Zsaru Car ellenőrzés

Közel kétezer járművet ellenőriztek a rendőrök és a polgárőrök Siklóson és Mohácson.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége az OPSZ Gépjármű Felderítési Tagozat szervezeteivel 2018. április 18-án ismét közös gépjármű ellenőrzést tartott Siklós és Mohács több pontján is.

A fokozott ellenőrzés célja a körözés alatt álló, rendszámcserés, forgalomból kivont, lejárt műszakival közlekedő járművek kiszűrése volt a rendszámfelismerő rendszerek alkalmazásával.

A nap folyamán négy helyszínen, két eszközzel összesen 1925 járművet ellenőriztek az egyenruhások, amelynek eredményeként a polgárőrség által üzemeltetett Zsaru Car rendszámfelismerő rendszerek segítségével hat forgalomból kivont és öt lejárt műszaki érvényességű gépkocsit szűrtek ki a közúti forgalomból. A rendszer egy jármű esetében adott jelzést arról, hogy a gépjármű tulajdonosát szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt keresik. A személy előállítása során a bírságot befizette, így nem kellett a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítani. A rendőrök a jogsértések miatt összesen 210 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, a helyszínen öt hatósági jelzést és kettő forgalmi engedélyt vettek el, valamint három esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság