XII. Polgárőr Akadémia

November 17-én rendezték a XII. polgárőr akadémia vizsga-és zárónapját.

Dr. Major Róbert r. ezredes PhD közlekedésrendészeti tanszékvezető köszöntötte a résztvevőket.

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagyon érdeklődőnek és felkészültnek tartotta vizsgáztató kollégákkal együtt, az akadémia vizsgázóit. Ezután pedig gratulált a 29 diáknak, akik mind sikeres vizsgát tettek, és átadta számukra a XII. Polgárőr Akadémia oklevelét.

Ezután Dr. Túrós András OPSZ elnöke folytatta a gratulációt.  Elmondta, hogy ez egy történelmi nap a vizsgázók életében, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről átvenni egy oklevelet egy nem mindennapi dolog.

Majd szót ejtett arról, hogy 3-4 évvel ezelőtt mikor a polgárőr akadémia indítása felmerült az elnökség részéről, akkor nagyon sok vita előzte meg. Kérdés az volt, hogy a települések valamennyi polgárőre kívánja-e elsajátítani az akadémiai szintű tudást.

Az elnök kijelentette, hogy az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a polgárőr akadémia, a lovastagozat mellett a polgárőségnek egy büszkesége lett.

Ezután elmondta a diákoknak, hogy önmagában nem az a lényeg, hogy levizsgáztak, hanem az, hogy itt vannak, és korszerű ismeretekhez tudtak hozzájutni, ami nélkülözhetetlen.

Továbbá a polgárőrség elindult a minőség irányába, egyre több olyan vezető van, aki rendelkezik akadémiai végzettséggel. Jelenleg nagyjából 400 akadémiát végzett polgárőr van.

  • Számomra a cél 2500 végzett hallgató belátható időn belül – mondta az Elnök Úr

Valamint fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Miniszterelnök Úr a napokban egy beszédében, megköszönte a rendőrségnek és a polgárőrségnek, hogy ilyen kiegyensúlyozott közbiztonsága van az országnak. Ez viszont hoz egy felelősséget, és kötelezettséget, és a továbbiakban is úgy kell működnie a polgárőrségnek, hogy ennek a felelősségnek és kötelezettségnek megfelel.

Befejezésül elmondta, hogy 2018-ban tovább folytatódik a polgárőr akadémia, és gratulált a sikeresen vizsgázóknak.

Forrás: Csonka Nándor

Fotó: Sebestyén Jenő