Volt elnökükre emlékeztek a fővárosi polgárőrök (+fotók)

Vasárnap, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége központjában emlékeztek meg Zsombor Györgyről, a szövetség volt elnöke halálának negyedik évfordulóján. Ugyanekkor emlékfát is avattak, ami az elhunyt polgárőrökre fog emlékeztetni.

A meghitt megemlékezésen prominens személyek is részt vettek, illetve képviseltették magukat. Ott volt többek között dr. Tóth Tamás  Budapest Rendőr-főkapitánya, dr. Tóth Gábor  volt budapesti főkapitány, Rozgonyi Zoltán Budapest Zugló alpolgármestere, valamint huszonegy fővárosi kerület rendőrkapitánya.

Szívhez szóló megemlékezést mondott Zsombor Klára, aki a nagy szavak helyett rendhagyó módon inkább olyan idézeteket olvasott fel, amit Zsombor Györgyről lehetett találni az interneten. Megemlítette külön elismerés, hogy Zsombor Györgyről díjat nevezett ez a BPSZ így neve már nem tűnik el nyomtalanul.

Dr. György István országgyűlési képviselő írásos üzenetében rávilágított, hogy a polgárőrök mára már nélkülözhetetlenek lettek a közbiztonság terén és reméli az emlékfa felállításával méltó emléket állítanak nem csak Zsombor Györgynek, hanem az összes elhunyt polgárőrnek.

Dr. György István ugyanakkor megemlítette, az életfa ne csak az elhunyt polgárőröket jelképezi, hanem a most is szolgálatot teljesítő polgárőrök erejét összetartozását is.

Az emlékfa állítása után Kardos Pál, az Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke elmondta, ez az emlékfa nem csak Zsombor Györgyre fog emlékeztetni, hanem valamennyi elhunyt bajtársunkra.