Viharos szél okozta károk után munkában a polgárőrök

Országszerte több száz bejelentést kaptak eddig a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket – mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Az OKF honlapján azt közölte: sok kárt okoz a vihar az ország különböző részein, elsősorban ott, ahol piros vagy narancssárga riasztást adott ki az erős széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A visszajelzések alapján már a polgárőrök is részt vesznek a viharos szél okozta károk elhárításában.

El sem fogyasztották a vasárnap déli ebédjüket a Mányi polgárőrök, már lakossági bejelentést kaptak, hogy az elkerülő úton egy fa dőlt az útra. Az egyesület két járművel és két fővel és egy ifjú polgárőrrel vonult a helyszínre. A tűzoltóság értesítése után megkezdték a kármentesítést és a forgalom irányítását.

A Mezőszentgyörgyi és a Lepsényi polgárőrök is közösen vettek részt a vihar által okozott károk elhárításában. Az egyik utcában egy oszlop is kidőlt.

A Budapesti polgárőrök és önkéntes tűzoltók is részt vesznek a viharkárok felszámolásában, a fővárosban is tomboló vihar számos helyen okozott fakidőléseket, épületekben és gépjárművekben károkat, melyek felszámolásában, ezekben az órákban is hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók és polgárőrök is segítenek.