Vidáman, összefogva, új dologra vállalkozva

Az elmúlt héten is érdekes feladatokat láttak el polgárőreink és az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjai.

A falu idősebb korosztálya (főleg a nyugdíjasklub és a Vöröskereszt tagjai), valamint az Ifjú Gönyűiek Közössége és nem utolsó sorban a falu elöljárójának közös munkájával november 17-én összesöpörtük és elszállítottuk a levelet, mielőtt avar lett volna belőle. A tavalyihoz hasonlóan jó érzés volt látni a tenni akaró fiatalokat, akik vidáman, de hatékonyan vették ki részüket a feladatokból.
Legyen ez az összefogás példaértékű más akciókhoz is.

A Gönyűi Polgárőr Egyesület és az Ifjú Gönyűiek Közössége a december 16-i vasárnapra műsorral készül, hogy emlékezetessé tegye a falu adventi koszsorújánál a szeretetteljes várakozást. November 18-án a második olvasó és az első mozgáspróbára került sor. A “produkció” kezd összeállni, de még néhány alkalommal csiszolunk az előadáson. Reméljük örömet fogunk és tudunk okozni.

Mindeközben persze járőrszolgálatot teljesítünk, ismétlő vizsgával készülünk a feladatokra, végezzük az „apró munkát”, (rendezkedés az irodánál kívül, belül). Szerencsére ezekből nem lesz hír. Ez azt jelenti, hogy nem történt rendkívüli esemény, ami megzavarná a település nyugalmát.

Horváth Attila sajtófelelős

Fotó: Czita Zsuzsa, Horváth Attila