Vagyonvédelmi napot tartottak Nyíregyházán

A rendezvényen a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire hívták fel az állampolgárok figyelmét a szakemberek.

Idén ötödik alkalommal szervezett Vagyonvédelmi Napot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával és együttműködő partnereivel közösen. A 2018. június 23-án 13 órától 19 óráig tartó rendezvény célja az volt, hogy felhívják a lakosság figyelmét, egy kis odafigyeléssel és minimális anyagi ráfordítással mindenki tehet a saját vagyonbiztonságának megóvásáért. A tapasztalatok ugyanis azt bizonyítják, hogy egy esetleges betörés okozta kár gyakran többszöröse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési költségeinek.

Az eseményen az információs standoknál bűnmegelőzési szakemberek, biztonságtechnikai cégek, nyílászáró gyártók, zárszaküzletek és biztosító társaságok személyre szabott tanácsokkal és tájékoztatással szolgáltak, továbbá látványos programok és színes bemutatók várták az érdeklődőket. A megjelentek betekinthettek a bűnügyi helyszínelők munkájába, a bűnmegelőzési szakemberek, a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai pedig hasznos tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogattak. A vállalkozóbb szelleműek játékos vetélkedőn is részt vehettek. Az eseményen a kerékpárral érkezőknek lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretén belül biciklijük ingyenes regisztrálására.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési ajánlásait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!
  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!
  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével!
  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!
  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta.
  6. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított “BikeSafe” vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság