Ünnepeltek a tolnai polgárőrök (+fotók)

Esőisten is mosolygott örömében, a ma megtartott XI. Tolna megyei polgárőr találkozó alkalmából. Az elmúlt napok esős időjárása után ma verőfényes napsütés és strandidő fogadta Nagykónyiban a több mint ezer ünneplő polgárőrt.

Ma tartották Nagykónyiban a Tolna megyei polgárőrök ezúttal már tizenegyedik találkozóját. Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke rövid köszöntő beszédében megemlítette, hogy a megyei polgárőr találkozók helyszíneit eddig úgy választották ki, hogy egyik évben nagy-, majd másik évben kis településen legyenek megtartva. Mivel tavaly Dunaföldváron volt, így idén Nagykónyit választották. Megemlítette azt is, ugyan Tolna kis megye, mégis a kétezer polgárőrből több mint ezren eljöttek, ezzel is demonstrálva a polgárőrök erejét, összetartozását. Mint mondta, ez a nap a barátságról szól, tehát szóljon a polgárőrökről.

Széles János hangsúlyozta azt is, nagyon boldog, hogy sok önkormányzat, erejüket megfeszítve támogatják a helyi polgárőr egyesületeket. Úgy gondolja, a polgárőrök megérdemlik ezt a bizalmat, de meg is kell érte dolgozni.

Dr. Bognár Szilveszter, rendőr alezredes, Tamási város Rendőrkapitányság vezetője a rendőrség és a polgárőrség kapcsolatát úgy fogalmazta,”nagyon-nagyon jó”.

A rendezvény apropóján kitüntetéseket, jutalmakat is átadtak. Az Országos Polgárőr Szövetségtől a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta Szabó István (Dunaföldvár).

Ezüst fokozatot Tolnai Attila (Dombovár) és Pallós István (Kölezsd) vehetett át.

Bronz fokozatot kapott Bertalan László (Pálfa) és Budai István (Tengelic) polgárőrök érdemeltek ki.