Ultra Balaton futáson a polgárőrök

Balatonakali, 2018. május 12. Futók az Ultrabalaton versenyen Balatonakali közelében 2018. május 12-én. A résztvevõk a Balatont megkerülve teljesítik a 220 kilométeres távot futva, kerékpárral, egyéniben, vagy csapatban. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Évek óta hagyomány, hogy május hónapban, a Balatont megkerülő Ultra Balaton (UB) elnevezésű futóverseny biztosításában, részt vesznek a siófoki polgárőrség tagjai, kiegészülve a társ polgárőr egyesületek tagjaival.

Az idei évben, május 12.-én került sor a „maratoni” hosszúságú biztosításra Siófok három pontján, szombat 19 órától, vasárnap 13 óráig. A biztosításban két bontásban, 9-9 órás időtartamban 18 polgárőr vett részt. A feladat az érkező futók terelése, irányítása, illetve az őket kísérő, nagy számú gépjárművek parkoltatása, parkolóhelyre való biztonságos be illetve kiállítása.

A meglehetősen nagy időtartamú biztosítás során rengeteg futó érkezett, az ők biztonsága volt a fő feladat, valamint a gépjármű forgalom folyamatos biztosítása. Szerencsére az időjárás kegyes volt a polgárőrökhöz, az éjszaka folyamán nem volt túl hideg a levegő, nappal pedig kellemesen meleg idő volt. A verseny ideje alatt feladatunk végzése során rendkívüli esemény, melyben polgárőr érintve lett volna nem történt. A feladat nagy oda figyelést igényelt, volt olyan helyszín, ahol gyalogos, gépjármű és vasúti forgalom is érintette a futók útvonalát.

A siófoki polgárőrök mellett, a biztosításban részt vettek az ádándi, nagyberényi és tabi polgárőr egyesületek tagjai-mondta el Gazdag Ferenc a siófoki egyesület elnöke.

(Gazdag Ferenc Somogy sajtó)