Újabb sikeres rendőrségi razzia Pomázon

A november végi sikeres rendőrségi akció után újabb nagyszabású rajtaütés volt péntek este településünkön.

Az estét a Pomázi Rendőrőrsön kezdtük, ahol az őrsparancsnok elmondta az esti feladatokat. A nagy hidegben öt autóval indultunk a kijelölt célok felé. Több pomázi ingatlant is átkutattak a rendőrök, miközben mi polgárőrök segítettük a helyszín biztosítását.

Két helyszínen is gyanús csoportokat találtunk. Az egyik helyen egy körözött személyt fogtak el a rendőrök, míg a másik helyen komoly mennyiségű alumíniumból készült tárgyakat foglaltak le. Ezeket a tárgyakat elnézve, sajnos néhány víkendház tulajdonos bűncselekmény áldozatává vált. Mindkét helyen a házkutatás alkalmával kábítószert és kábítószerezésre utaló jeleket kerestek. Az este folyamán az egyik járőr egy általuk ismert autót is megállásra kényszerített, az egyik utast elő is állították a rendőrségen. Az este folyamán – komoly rendőri erőkkel – az állomáson is megjelentünk, ahol kutyás rendőr is járőrözött. Az állomáson leszálló utasok talán kicsit meglepődtek, hogy ennyi egyenruhás vigyáz a biztonságukra. Az utasok között volt egy erősen ittas fiatalember, aki szemlátomást a már bezárt éjjel-nappali felé igyekezett, majd csalódottan téblábolt az állomás területén. Ekkor a rendőrök a segítségére siettek és az igazoltatás után felszólították a távozásra. Az elmúlt időszak bebizonyította, amit a rendőrök és az ott lakók is alátámasztottak, hogy az állomás nyugodtabb lett a késő esti órákban. Ez az este is sikeres volt és még nincs vége az akcióknak… A területünk rendőrségi vezetői is fontosnak tartják Pomáz Város közbiztonságát! Hálásan köszönöm a rendőrség tegnap esti profi munkáját, és polgárőr társaim példás munkáját, valamint azt is köszönöm, hogy részese lehettem a tegnap esti szolgálatnak.

Vicsi Lászó
Polgárőr, polgármester
http://www.pomaz.hu

További hírek a Polgárőrség rovatunkban:

A közös munkáról egyeztettek

A Kisvárdai járásban lévő Polgárőr Egyesületek elnökeivel közös megbeszélést tartott Dr. Balogh Barnabás r. ezredes a Kisvárdai Rendőrkapitányság megbízott vezetője.
Read More