Újabb sikeres bűnmegelőzési szolgálaton vettek részt a Kazincbarcikai járás polgárőrei

A közel harminc polgárőr kilenc polgárőr autóval, két fő rendőrrel, közös szolgálaton vett részt szombaton Izsófalva és Mucsony községekben.

A közös szolgálat célja, hogy növelje a lakosság szubjektív biztonságérzetét, csökkentse a kistelepüléseken elkövetett bűncselekmények számát, illetve ennek köszönhetően szorosabb kapcsolat alakulhat ki a polgárőrök és a lakosok közt.

A bűnmegelőzési akció előtt a polgárőrök a Sajókazai temetőben egy közös gyertyagyújtással emlékeztek meg nemrégiben elhunyt polgárőr társukról, Hényel Andrásról. (Elhunyt Hényel András)

A nap folyamán kiemelt szempont volt a temetők ellenőrzése, és a helyi csapat futballmérkőzésén való jelenlét, elősegítve ezzel a labdarúgás kedvelőinek a nyugodt kikapcsolódási lehetőséget, valamint az érkező és távozó autók biztonságos közlekedését.

A járás polgárőrei a közelgő Mindenszentek miatt a saját településeken fognak kiemelt szolgálatot ellátni a temetők környékén, majd november 17-én a Mucsonyi Polgárőr Oktatási Központban oktatáson vesznek részt.  (Oktatási Központot hoztak létre a polgárőrök továbbképzése érdekében)