Új Ifjúságot tömörítő Polgárőr Egyesület alakult Békés megyében

A Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum Egyesület 11 taggal 2017. október 17-én megalakult, ezzel a Békés Megyei Polgárőrök Szövetség is egy új taggal bővül hamarosan.

Az alakuló közgyűlést megtisztelte jelenlétével dr. Bede Sándor r. ezredes Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője, dr. Vargáné dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Viczéné Varga Ágnes   tü. alezredes Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatvezetője, Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke, Bán Gábor az OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozat vezetője.

Az egyesület 11 taggal alakult meg, de a tervek szerint hamarosan és folyamatosan bővülni fog a taglétszám. A létrejöttük oka a közbiztonság javítása a gyermekek védelme és a rendezvények nyugodt lebonyolításának segítése, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrumban egy Ifjú Polgárőr bázis alapjainak megteremtése, ifjú polgárőrök oktatása.

Cél: a fiatalok erőteljesebb társadalmi szerepvállalása, hazaszeretetre való nevelése és bevonni a fiatalságot a bűnmegelőzésbe.

Elfogadták az Egyesület Alapszabályát és megválasztották a tisztségviselőket.

A megválasztott elnökség a következő képen állt fel:

  • Óvári Attila Miklós     (elnök)
  • Malatyinszki Pét          (elnökhelyettes)
  • Lecskó Tünde               (gazdasági elnökhelyettes)

Ellenőrző bizottság:

  •      Mucsi Balázs                (elnök)
  •      Kiss Mihály                  (bizottsági tag)
  •      Schnider György          (bizottsági tag)

A megválasztott vezetőség, valamint a BMPSZ vezetősége egyeztetett a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Bázis megalakulásának, zászlóbontásának időpontjáról.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke 10 darab láthatósági mellényt adott át az új egyesületnek.