Új autót kapott a pilisjászfalui polgárőrség

Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte 2018.06.03-án, vasárnap a Pilisjászfalui Polgárőrség, melyen egy új terepjárót vehetett át a közösség.

A rendezvényen beszédet mondott Háromszéki Attila az egyesület elnöke, aki felidézte hogyan indult el a polgárőrség és hová fejlődött az elmúlt 15 évben. Köszönetet mondott az aktív tagoknak, a pártoló tagoknak, a támogatóknak és mindenki másnak is, aki bármivel is hozzájárult az egyesület sikereihez. Ezután Bányai József, Pilisjászfalu polgármestere méltatta a polgárőrséget. Elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt 50-60 bűncselekmény történt éves szinten, ami mára a tizedére csökkent, így Pilisjászfalu Pest megye egyik legbiztonságosabb települése lett. Azt is elmondta, hogy biztonság nélkül nincs semmi, ezért az önkormányzat nagyon fontosnak tartja a közbiztonság fenntartását, amiben legfontosabb partnere a polgárőrség, akire a nap 24 órájában lehet számítani. Majd dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke mondott néhány szót a polgárőr mozgalomról, majd megyei elismeréseket adott át.
A beszédeket követően Bányai József polgármester és Rakóczki Zsolt alpolgármester átadta a vadonatúj Suzuki Vitara járőrautót, amivel ezen túl a polgárőrök a 21. század követelményeinek megfelelve tudják ellátni feladataikat.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, aki gratulált az új járőrautóhoz illetve az elmúlt 15 év sikereihez.
Az estét az ünnepi torta felvágása zárta.

Országos Polgárőr Szövetség