Tisztújítás Tolna megyében

Dunaföldváron tartották meg a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének tisztújító közgyűlését a polgármesteri hivatal dísztermében 2017. február 25-én.

A közgyűlésen megjelent Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese, dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási hivatal vezetője, Rend Miklós, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei Igazgatóságától, dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, Varga László, a Magyar Posta Zrt Nyugat-magyarországi Biztonsági Osztályának vezetője, Becze Szabolcs Ferenc, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója, Kitanics Lajos, a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke, Cseh István, a Fejér megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint további meghívott vendégek, rendőrkapitányok, polgárőrök.

Széles János megyei elnök beszámolójában elmondta, a szövetség és a tagegyesületek a 2016-ban az éves munkatervükben meghatározottak szerint, illetve az alapszabályuknak megfelelően hajtották végre feladataikat.  Elhangozott, hogy az egyesületeknek kiegyensúlyozott az önkormányzattal a viszonya, mint ez megmutatkozik a pénzbeli támogatásukon is.

Minden együttműködő szervvel teljesítették a feladataikat. A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kiemelkedő színvonalú a rendőrség és a polgárőrség kapcsolata. Az OPSZ által vezetett programokban kiemelkedően részt vesznek a Tolna megyei polgárőrök. A Megyei Polgárőr Szövetség kiemelten fontosnak, szívügyének tekinti a karitatív kezdeményezések felkarolását, számtalan alkalommal segítettek jótékonysági akciók megszervezésében, lebonyolításában. Rendszeres résztvevő étel és élelmiszercsomagok osztásában, karácsonyi cipősdobozok, ajándékok gyűjtésében.

A megyei elnök elmúlt ciklusát is értékelte, a 2012 és 2016 közötti időszakot.

A közgyűlésen tisztújításra is sor került. A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének 2017-től elnöke Széles János, alelnökei Oroszki Szabolcs és Szabó Tibor. A TMPSZSZ pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke dr Szilák Mihály, tagjai Váradi Balázs és Hagyanek József; a fegyelmi bizottság elnöke Skutovics Sándor, tagjai Király Gábor és Farkas András; a közlekedési munkabizottság elnöke Kökény András István, tagjai Szűrös Géza és Weiszenburger Antal; az ifjúsági és sportbizottság elnöke Ferenczi Roland, tagjai Doszpod Dorina és Ujcz Ferenc.

A tisztújítás után Széles János, akit újra megválasztottak elnöknek, megköszönte a polgárőröknek a bizalmat. Megköszönte a leköszönő bizottsági tagoknak az előző években teljesített munkáját, és az újaknak pedig jó munkát kívánt. Úgy gondolja, hogy helyet kell adni a fiataloknak is, a kornak megfelelően kell gondolkodni.

Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese elsősorban gratulált az újonnan megválasztott megyei elnöknek. Úgy véli, a polgárőröknek aktív szerepe van abban, hogy a TMRFK a kivételes minősítést kapta meg. Beszédében kiemelte, hogy a megye lakosai biztonságban érzik magukat, ki-ki a maga településén.

Dr. Kovács Zoltán kiválónak minősíti a megyei polgárőreinek munkáját. A tervek kapcsán elmondta, a kommunikáción javítani kell, a közterületi jelenléten még jobban növelni kell. Megköszönte az eddig évek munkáját, és kéri, hogy a jövőben is ugyanígy segítsék a rendőrség munkáját.

Markos György köszöntötte a polgárőröket dr. Túrós András, az OPSZ elnöke nevében is. Tolna megyében mindig az összefogást látja. A kezdeti időszakban ők is barátokként kezdték, majd ebből a baráti szervezetből alakult meg az Országos Polgárőr Szövetség. Megköszönte a polgárőrök eddig munkáját.

Kitüntetettek:

  • Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatában részesül Kökény András István a Sióagárdi Polgárőr Egyesület elnöke, a megyei Közlekedési Munkabizottság elnöke
  • Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatában részesül Márkus Csaba a Nagykónyi Polgárőr Egyesület tagja
  • Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesül Bakodi Róbert Szekszárdi Polgárőr Egyesület elnöke

A polgárőrség és a rendőrség közötti kiemelkedő munkájáért elismerésben részesül Südi Sándor rendőr törzszászlós. Südi Sándor 1997-től rendőr, a Dunaföldvári rendőrőrs állományában dolgozik Madocsai Körzeti megbízottként. Odaadó, elkötelezett munkavégzése során hatékonyan segíti a polgárőrség munkáját.

A lakosság érdekében végzett szervezetek közötti hatékony együttműködést elismerve a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége emléklapot adományoz:

  • a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság részére,
  • A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére,
  • A NAV Tolna Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága részére,
  • A Magyar Posta Zrt. Nyugat-Magyarországi Biztonsági Osztálya részére