Tenkes Hadjárat hagyományőrző emléktúrán a lovas polgárőrök

Idén is megrendezték a huszár katonai hagyományőrző emléktúrát és kulturális lovas rendezvénysorozatot, a XVIII. Tenkes Hadjáratot.

A július 4–9. közt zajló programon a katonai hagyományőrzők és polgárőrök egyenruhában, a civilek magyaros viseletben lovagoltak. Vitéz Csizik Mihállyal az élén a Tenkes LSPHE Siklósi Huszárbandérium szervezte meg az eseményt. A rendezvényen a Lovas Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek ezzel is népszerűsítették a Polgárőrséget.

Július 4.-én, Siklóson a várba vonultak a lovasok, ahol  díszszemlét tartottak. A második nap talán a leghosszabb volt a lovaglás szempontjából: reggel 7 órakor indultak  Máriagyűdre, tábori áldásra, majd Kisharsány főterén tartottak lovas bemutatót, aztán Nagyharsányban megkoszorúzták az ország első Kossuth szobrát, majd a Szoborparknál megemlékeztek a Harsányhegyi csata 330 évfordulójáról, végül Villányban pihent le a lovasság. Július 6-án Villánykövesden át vezet az út Palkonyára, ahol ismét díszszemle következett, aztán Kistótfalun át tértek vissza  Siklósra.  Július 8.-án délután a Tenkes csárdánál volt ismét egy díszszemle, majd egy Huszár bemutató (Huszár-karusszel, huszár-roham, csikós-bemutató) követett. Ezen a napon a Baranyai Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége is kitelepült a promóciós sátrával ahol több polgárőr technikai eszközt is megtekinthetek, az érdeklődök. A Rendezvényen részt vettek a Kökényi Polgárőr Egyesület 2 fővel, a Szilajtól 2 fővel és a rendezvény biztosításában a Kistótfalui Polgárőr Egyesületből 6 fő.