Szőkedencs Község Köteles Tűzoltósága megalakulásának 125. évfordulója

A Szőkedencs Község Köteles Tűzoltósága megalakulásának 125. évfordulója alkalmából ünnepséget szervezett a Szőkedencsi Polgárőr- és Tűzoltó Egyesület 2017. október 21-én.

Az Egyesület, mint azt neve is mutatja a közrend és közbiztonság fenntartásán kívül katasztrófa elhárítással és tűzoltási feladatok ellátásával foglalkozik. 2004 márciusában 17 alapító taggal indult az egyesület az akkori rossz közbiztonság illetve a 7-es főúton rendszeresen bekövetkező balesetek miatt.

Jelenleg már 39 fő tevékenykedik a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesületnél a nap 24 órájában. Tagjai szabadidejüket feláldozva, munkájukat térítésmentesen társadalmi munkában végzik a köz védelme érdekében. Az évek során sok elismerést szereztek, megyei polgárőr versenyeket, illetve tűzoltó versenyeket nyertek.

Az ünnepi rendezvényen beszédet mondott Móring József Attila országgyűlési képviselő, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója. Az eseményen jelen volt Poór Gyula a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Az egyesület munkáját segítendő technikai felajánlások is átadásra kerültek, a Somogy Megyei Katasztrófavédő Igazgatóság és az ÁGF Császár Rent Kft. adományaival lettek gazdagabbak.

A rendezvényt a felújított szertár megtekintése, a járművek megáldása és szentmise zárta.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)