Szertárátadó Iharosberényben

Iharosberény Község Önkormányzat 30,5 milliós állami támogatásból felújíttatta a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény civil szervezetnek már régóta otthont adó szertár épületet.

Az immáron korszerű, energiatakarékos épület ünnepélyes átadására 2018. október 6-án a falu nagy rendezvényének, a Gesztenye fesztiválnak, párhuzamos programjaként került sor.

Az ünnepségen jelen volt Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Maronics Gábor, a Somogy Megyei Kormányhivatal Csurgói Járási Hivatalának vezetője, Kovács Gábor, a kivitelező cég képviselője, Zsirmon Endre Iharosberény polgármestere. Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Németh István tűzoltó alezredes és Szabados Gergely tűzoltó százados, a Nagykanizsai HTP tűzoltó parancsnokhelyettese képviselte.

A Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény tagjainak külön öröm volt, hogy jelen voltak a baráti egyesületek képviselői, a balatonberényi polgárőrök és a balatoni vízi polgárőrök is.

Az ünnepélyes átadó után megtekintették a jelenlévők az épületet, amelynek talán legfontosabb része a közösségi terem, amelyben az egyesület még szebb körülmények között tarthatja összejöveteleit, megbeszéléseit, elnökségi, tagsági üléseit, a fiatalok közösségépítő programjait, és a kis modern táncosainak próbáit.

 

A horvát tűzoltó vendégek is megtekintették a nap folyamán a megújult szertárt.

Az egyesület tagjai ezután is élettel, programokkal szeretnék megtölteni a megújult közösségi teret.

Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény