Szeretet fényei Zámolyon (+fotók)

Guinness rekordkísérletet hajtottak végre tegnap a zámolyi polgárőrök. A település egyik terén mécsesekből egy hatalmas faalakzatot építettek.

A több mint háromezerháromszáz mécsesből építettek hatalmas világító karácsonyfát a falu apraját nagyját bevonva a  zámolyi polgárőrök.

Szentzi Barbara, a polgárőr egyesület elnöke elmondta, az egyik polgárőrüktől jött az ötlet, hogy valami érdekeset kellene csinálni, amivel összekovácsolnák a falut. Ekkor találták ki, hogy mi lenne, ha mécsesekből egy karácsonyfát építenének. Sőt, mivel ilyen még nem szerepel a Guinness rekordok között, akár ez egyben rekordállításnak is megfelelne. Elkezdték hát a szervezést, az engedélyek beszerzésétől egészen a több ezer mécses begyűjtéséig.

A közel háromszázhúsz négyzetméteres fa kialakítását már kora reggel elkezdték, mégis a leglátványosabb esemény délután négy órakor kezdődött, mikor több polgárőr egyszerre állt neki, hogy meggyújtsa a piros, sárga és fehér színű mécseseket. Mire az összesbe égett a láng besötétedett.

Az eseményt nézőknek belsőleg is melegséget, boldogságot hozó látvány több volt mint felemelő.

Hogy a Guinness központ elfogadta-e hivatalos rekordnak a polgárőrök mécsesfa építését, ezidáig nincs információnk.