Szenvedélyesen informatív előadás az ifjú polgárőrségről

„A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program a polgárőrség ilyen irányú tevékenységének egyik zászlóshajója” – mondta dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója.

A mondat az ifjúsági program (Ifjú Gönyűiek Közössége) január 14-i összejövetelén hangzott el. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy főigazgató asszony – kérésünket, meghívásunkat elfogadva –ellátogatott a rendezvényre és előadást tartott a fiataloknak és a jelen lévő polgárőröknek.

Az érdekes, az előadó és a fiatalok által példákkal illusztrált, a fiatalok számára „emészthető”, azonnali személyes kontaktust kialakító, szenvedélyesen informatív előadás a polgárőrségről, különösen az „új Polgárőr Törvény” által definiált ifjú polgárőr fogalom tartalommal való megtöltésének (felkészülés, belépés, feladatok, jogszabályi előírások) lehetőségeiről szólt. Ezt követően főigazgató asszony rövid áttekintést adott a felkészítés és az ifjú polgárőr lét élményekben gazdag elemeiről,lehetőségeiről is.

Az összejövetelen részt vett Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is, aki szintén szólt a fiatalokhoz és a jelen lévő polgárőrökhöz, kiemelve az ifjúsági program szerepét, kiemelkedő megvalósítását Gönyűn, továbbá röviden áttekintette a polgárőrség előtt álló országos és megyei feladatokat.

A fiatalok körében végzett rögtönzött „vélemény felmérés” egyöntetű megállapítása, hogy az eltelt három év legjobb előadásának lehettünk hallgatói. Megköszönve az élményt bízunk benne, hogy az elkövetkező hónapokban az OPSZ és a megyei szövetség segítségével még sok ilyen emlékezetes összejövetelt tudunk megvalósítani.

Horváth Attila az ifjúsági program koordinátora, sajtófelelős