Szent László napi megemlékezés Mesztegnyőn és Győr-Ménfőcsanakon

Június 28-ra ismét Mesztegnyőre kapott meghívást a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája. Az időjárás is kedvezett a megemlékezőknek, ezen a szép nyári délutánon a Mesztegnyői Polgárőr Egyesület Szent László napi ünnepségen köszöntötte tagjait, a megjelent vendégeket, érdeklődőket, a település lakosságát és emlékezett meg elhunyt bajtársaikról.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Kovács Attila a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Pitz Sándor a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség tanácsadója, a környező települések polgárőr egyesületeinek vezetői. A Himnusz eléneklése után Kiss János a Mesztegnyői Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Nagy László Péter, a település polgármestere beszélt Szent László királyunk életútjáról, történelmi jelentőségéről, a helyi polgárőrség szerepéről a közrend, közbiztonság érdekében végzett munkájáról.

Ezután Kiss János helyi elnök mondta el ünnepi beszédét, majd Gál Enikő ifjú polgárőr olvasta fel a Somogysámsoni Polgárőr Egyesület elnöke, Simon László: “Szolgálatban” c. versét. Kiss János elnök emléklapot adott át a helyi, 2003 évben alakult, 15 éves Polgárőr Egyesület alapító tagjainak, Ladencsics Zoltánnak és Gróf Róbertnak. A Dalárda ”Dona nóbis pacem” éneklése közben került sor a koszorúzásokra, majd gyertyát gyújtottak az elhunyt polgárőrök emlékére. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Forrás, kép: Marcali Portál Írta: Kőrösi András

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége megkoszorúzta az általa korábban felállított Szent László szobrot Győr-Ménfőcsanakon.