Summer Street – Házhoz megyünk Hódmezővásárhelyen

A rendőrség „Házhoz Megyünk” prevenciós vagyonvédelmi programja is megjelent az egyhetes nyári forgatagban Hódmezővásárhelyen. A „Summer Street” elnevezésű programsorozat szerdán nyitotta meg kapuit.

A rendezvényen 2017. július 12-én, közös információs ponton dolgoztak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság , és a Csongrádi Rendőrkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. A lakosság részletes tájékoztatást kapott a rendőrség „Házhoz Megyünk” prevenciós vagyonvédelmi programjába illeszkedő áldozatvédelmi, lakás-, és személybiztonsággal összefüggő kérdéseire. Az ajánlások fő célja az volt, hogy a lakosság több figyelmet fordítson lakása és saját személyi biztonsága erősítésére, fejlessze ez irányú ismereteit és ki-ki anyagi lehetőségei függvényében építsen be otthonába mechanikai és elektronikai védelmi berendezéseket.

Az információs ponton a látogatók megismerhették az általános segélyhívó szám használatát, a Polgárőrség mindennapi tevékenységét, valamint lakás, személy és vagyonbiztonsággal, kárbejelentéssel összefüggő válaszokat is kaptak az Aegon Biztosító Zrt. munkatársaitól. A szakemberek szórólapokat, mechanikus és elektronikus biztonsági eszközökről összeállított brosúrákat, kerékpár biztonsági felszerelést osztottak. Végül Túri Adrienn zászlós és kutyája Niké bemutatója mindenkit elbűvölt.

A nyár számtalan veszélye közül a strandolás is téma volt. A szakemberek az érdeklődők felvetődött kérdéseire készséggel válaszoltak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a vízpartokon, még pihenés közben is a szabályok betartása, hogy a balesetek elkerülhetők legyenek. Ezek közt az egyik legfontosabb, hogy mindenki csak kijelölt helyen fürdőzzön, felhevült testtel soha, senki ne ugorjon vízbe, illetve ittasan ne menjen strandolni!

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság