Stafétaátadás a fiatalítás jegyében

Sikerrel zárult a X. Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor. A záróünnepségen a fiatalok állva, vastapssal búcsúztak Csóra György táborvezetőtől, aki a jövőben már nem vesz részt a táborok szervezésében.

„A célunk az volt, mikor elindítottuk ezt az országos ifjúsági tábort, hogy valahol megtalálni az utánpótlást, valahol megtalálni azokat a fiatalokat, akik átvehetik a vezető szerepet az egyes egyesületeknél,megyéknél, vagy akár országosan is.”-mondta. Csóra György szerint a fiataloknak vannak ötleteik, vannak gondolataik, amiket hasznosítani kell az Országos Polgárőr Szövetségnek. Nagyon fontosnak tartja a tábor utánpótlás-nevelő szerepét, és köszönet fejezte ki a Zala Megyei Polgárőr Szövetségnek, hogy megrendezték, illetve mindenkinek, aki segített abban, hogy ez létrejöhetett. Ez volt a tizedik, és egybe az utolsó tábora. Mint elmondta, a tíz év alatt sikerült megtalálnia azokat a fiatalokat, akikre nyugodt szívvel rá meri bízni a tábor. „Betöltöttem a 60 évet, jöjjenek a fiatalok!”-mondta. Majd hozzáette: „Övék a tábor, ők vezessék!”

A táborozók hosszú tapssal, ajándékokkal, és díszoklevéllel köszönték meg Csóra György fiatalokért való 10 éves munkáját.