Siófokon is biztonságban az ünnepek alatt

Az adventi időszakra és a közelgő ünnepekre történő zavartalan felkészülés jegyében, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai, és a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai, december hónapban  a hétvégéken települnek ki nagyobb bevásárlóközpontokba, és a helyi Plázába.

A helyszíneken való megjelenés célja a bűnmegelőzés, az áldozattáválás elkerülése, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságos hazaérkezésére történő felhívás.

A helyszíneken a szakemberek felhívják a figyelmet az ilyenkor bekövetkezhető zseblopások, alkalmi lopások, gépjárműfeltörések megelőzésére, veszélyeire. Szintén felhívják a figyelmet, a parkolókban segítségüket felajánló idegen személyekre, a bankautomatánál történő készpénzfelvétel körültekintő elvégzésére. Egyik esetben se, engedjék, hogy idegen személy segédkezzen ebben!

Tanácsokat adnak a biztonságos közlekedésre, felhívják a figyelmet az ittas vezetés elkerülésére, a látni és látszani kampányra.

Ezen kívül az egyesület tagjai heti rendszerességgel, az esti órákban, szolgálati beosztástól függően, a városközpontban található adventi vásárban látnak el gyalogos szolgálatot, de megtalálhatók a Vasútállomás és az Autóbuszállomás környékén egészen az év végéig.

Gazdag Ferenc SKPE elnök

További híreink: