Siófoki polgárőrök is részt vettek az „EDWARD” napi közlekedési rendezvényen

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársaival közösen, a helyi polgárőr egyesület tagjai is részt vettek szeptember 19.-én 09 és 15 óra között az „EDWARD” napi közlekedési rendezvényen.

Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze. Ennek lényege, hogy ezen a napon egyetlen ember se veszítse életét a közutakon!

Az európiai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) kezdeményezte ezt az akciót 2016-ban, hogy a mindennapi közlekedés során gondolkodjunk el, mennyire veszélyes is a közúti gyalogos vagy gépjárművel történő közlekedés.

A siófoki rendőr-kapitányságon Lázár Komisszár Anita r. százados asszony tartott eligazítást az akcióban résztvevő rendőröknek és polgárőröknek. Az eligazítás során kiemelte, hogy a vegyesen beosztott járőr párok, kiemelten kezeljék az iskoláknál, nagyobb bevásárló központoknál, vendéglátóhelyeknél lévő gyalogos átkelő helyek forgalmát.

Kérte, hogy a szolgálatok ellátása során, 15-20 percre álljanak meg a járőrök a gyalogos átkelőhelyeknél, és ha szükséges felvilágosítással, segítség adással tegyék biztonságosabbá az átkelést.

A feladat két részben került végrehajtásra, a délelőtt folyamán a polgárőrök a Közlekedésrendészeti Osztály, a délután pedig a Közrendvédelmi Osztály munkatársaival jelentek meg a frekventált helyeken, ahol is felváltva folyamatosan ellenőrizték, felügyelték, Siófok kiemelt területén a gyalogos átkelőhelyeket.

Gazdag Ferenc SKPE elnök