Segítség a rászorulóknak

A Békési Rendőrkapitányság és a Békési Polgárőrség KHSz. járőrei a fagyos időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a település és környékének időskorú lakóinak és szerényebb körülmények között élőinek rendszeres látogatására annak érdekében, hogy meggyőződjenek az állapotukról és az esetleges segítségnyújtás szükségességéről. Közös járőrszolgálatukat a „Tanya-program” keretében látják el.

Békési Polgárőrség KHSz járőrei 2017. január 12-én a délelőtti órákban a városhoz közeli tanyavilágban egy család részére szenet szállítottak és fát vágtak.

2017.január 13-án a Békési Polgárőrség KHSz. tagjai segítséget nyújtottak egy 80 év feletti idős néninek, hogy a nagy hidegben tudjon fűteni. A szolgálati gépkocsival tűzifát szállítottak a fatelepről neki és azt be is hordták az épület folyosójára, mivel a néni egyedül él és nincs segítsége

2017.január 14-én a társszervek értesítése alapján kerestek fel egy egyedül élő magányos idős személyt, akinek tűzi fát vittek a Polgárőrség saját készletéből.

Illegális fakitermelést folytatott egy személy, de a Rendőrség tetten érte.

A lefoglalt ” corpus delicti ” be lett szállítva a Polgárőrség telephelyére.

A rendkívül hideg időjárásban fontos az állampolgárok fokozott odafigyelése is, ha kell, hívjanak segítséget a rászorulóknak!