Rövid időn belül az erdőben találtak rá az eltűnt személyre a polgárőrök

Egerbakta – Az Egri Rendőrkapitányságról kapott riasztást vasárnap este fél 7-kor Barkóczi Géza, a településen működő polgárőr egyesület elnöke.

Az információ szerint egy helybeli lakos jelentette be, hogy korábban egy szintén a faluban élő férfi begyógyszerezett állapotban eltűnt otthonról, szülei sehol sem találják. A rendőrség azt kérte, hogy minden elérhető polgárőr csatalakozzon a keresők csapatához.

A sárga mellényesek vezetője, valamint hét polgárőr társa – Malacsik Dénes, Sárközi György, Fehér Csaba, Lakatos József, ifj. Barkóczi Géza, Tóth Zsolt és Kalas Gergő – nem sokkal a riasztás után két csoportot alakítva útnak indult. A csapat egyik része gyalog, a másik része pedig terepjáróval vágott neki a közeli erdőnek. Kutatásuk eredménnyel járt, miután fél óra múlva rátaláltak az eltűnt személyre, aki a hideg időjárás miatt hamarosan életveszélyes állapotba kerülhetett volna. Miután nem találtak rajta ellátást igénylő sérülést, gyorsan autóba ültették, majd a községben átadták a rendőröknek.

Sz. I.