A rendőrség jóvoltából tizenöt polgárőr egyesület cserélhette le járőrautóját

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN

Hatékonyabbá válik a bűnmegelőzés.

A rendszeres járőrszolgálat ellátása során egy-egy hónapban 280-300 kilométert mentünk a korábbi autóval, s amikor most leadtuk, több mint 336 ezer kilométer volt benne. Jól jön hát ez a csere – mondta Szántó Árpád.

A Pétervásárán működő 28 tagú egyesület vezetője a megyei elnökség és öt másik település polgárőrségének a képviselőjével együtt egy-egy felújított Opel Astra mellett állt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán, ahol ezúttal hét gépjármű átadására került sor.

– Fontos a közös munkánk, az együttműködésünk. Ennek jegyében, mint 2007-ben és az azt megelőző években, most újabb szolgálati autókat tudunk a polgárőrség rendelkezésére bocsátani. Jó szolgálatot, eredményes bűnmegelőzést és balesetmentes közlekedést kívánok – szólt a jelenlévőkhöz dr. Széchy Zsolt r. ezredes.

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN

A HRFK rendészeti főkapitány-helyettese ezt követően átnyújtotta a Heves Megyei Polgárőr Szövetségnek juttatott autó kulcsát Völgyi Ferenc elnöknek, aki a tiszanánai, egri, pétervásárai egerszólati, egercsehi és bélapátfalvai társai nevében arra tett ígéretet, hogy gondos gazdaként vigyáznak a járművekre, amelyek segítségével hatékonyabban erősíthetik a megye lakosságának szubjektív biztonságérzetét.

A megyeszékhelyi átadással egy időben hasonló eseményre került sor a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon is. Székesfehérváron a gyöngyöspatai, zagyvaszántói, szihalmi, vécsi, karácsondi, mezőszemerei, káli és a boconádi polgárőr egyesület képviselői cserélhették le régi járművüket az újabb Opel Astra H 1.6 típusú autóra.

Sz. I.