A rendőrség által körözött eltűnt fiatalt találtak meg a polgárőrök

2017. november 18.-án szombaton a Mecsek Polgárőr Egyesület szolgálatuk során a Rigó utcában haladtak, mikor egy nagytestű kutyára lettek figyelmesek.

A kutya a kollégákat folyamatosan követte, futott a gépkocsi után. Ez alatt többször is a szemből érkező gépkocsik az állatott majdnem elgázolták. Ekkor a kollégák a gépkocsiból kiszállva a kutyát befogták és a környéken megpróbálták a gazdáját felkutatni. Mivel ez nem járt sikerrel értesítették a gyepmestert, aki kiérkezésekor az állatban talált chip alapján beazonosította gazdáját, majd visszajuttatta hozzá.

A polgárőrök folytatták szolgálatukat és a meszesi városrészben négy gyanúsan viselkedő személyre lettek figyelmesek. A gépkocsival a személyek felé indultak, ekkor a négyfős társaságból ketten futásnak eredtek. Két polgárőr a menekülők után eredt, ketten pedig a helyszínen maradtak, s a két személynek kérdéseket tettek fel.

Közben telefonon értesítették a Gyárvárosi rendőrőrs járőreit. Mire a járőrök kiértek a polgárőrök a menekülő két személyt is visszakísérték a helyszínre. A rendőrök az igazoltatás során az egyik személynél drogfogyasztáshoz használatos eszközöket találtak és a személy elmondása szerint az eszközöket fél órával az előtt használta.

A másik személy elmondta, hogy menekülés közben egy zacskóban lévő kábítószert dobott el. A harmadik személyről a rendőri igazoltatás során kiderült, hogy eltűnés miatt körözik. A négy személy közül csak egy hagyhatta el a helyszínt, mivel nála semmilyen bűncselekményre vagy szabálysértésre utaló dolog nem merült fel.

A három másik személyt a rendőrök előállították, majd a megfelelő intézkedéseket elindították.