Rendőrök és a polgárőrök közös akciója Szentendrén 

A szentendrei rendőrök és a helyi polgárőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a helyi polgárőrséggel együtt 2017. december 5-én fokozott ellenőrzést tartottak. A közlekedési balesetek megelőzését, a gyalogosok és a kerékpárosok láthatóságát, könnyebb észlelhetőségét segítette az akció.

A „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos kampány elvére hivatkozva a szentendrei rendőrök szórólapokat osztottak ki, ezzel is fel akarták hívni a lakosság figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási és látási viszonyok miatt még fontosabbá válik.

A polgárőrök a gyermekekre is gondoltak, csokimikulással kedveskedtek a közlekedésben részt vevő kicsik részére.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indult útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 16-án kezdődött és december 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervízekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság