Rendőrök és polgárőrök egyeztettek az iskolakezdésről

Az iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági tennivalókról egyeztettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet tagjai.

Szeptember 1-jén megkezdődik a 2017/2018-es tanév. Ez az időszak nem csak a diákok és szüleik, hanem rendőrség és civil segítőik részéről is fokozott odafigyelést igényel.

A biztonságos közlekedés szavatolása és az áldozattá válás megelőzése érdekében valamennyi alapfokú oktatási intézmény környezetében – a legveszélyesebb reggeli és délutáni időpontokban – a rendőrség, illetve a polgárőrség munkatársa segíti majd az iskolába érezőket és az onnan távozókat.

A polgárőrség szolgálatellátásához történő felkészüléséhez nyújtott segítséget 2017. augusztus 29-én a rendőrség azzal, hogy interaktív tájékoztató előadás formájában felhívták a figyelmet azokra a – diákokat leggyakrabban érintő – élethelyzetekre, és az ellenük való védekezés lehetőségeire, amelyek ebben az időszakban előfordulhatnak. A rendezvényen a rendőr-főkapitányságot dr. Juhász Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője képviselte. Az alezredes főleg az iskolák környékén előforduló bűncselekményekre, azok felismerése esetén szükségessé váló intézkedésekre, illetve az áldozattá válást segítő megelőzési lehetőségekre hívta fel az érintettek figyelmét, továbbá szó esett a közlekedésbiztonsági szempontból fontos tudnivalókra, így különösen az úton történő áthaladásra, a gyalogos átkelőhelyek használatára, illetve a kerékpáros közlekedés feltételeire és szabályaira.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság