Rádió P!

„Vedd komolyan, amit csinálsz, és ha felelősséget érzel iránta, jól fogod csinálni”
(Csíkszentmihályi Mihály)

Rádió P- „Jogában áll hallgatni” és a
 Polgárőrök.hu – „Több, mint önkéntesség” bemutatja hírportálját és online rádió oldalát.

Ha álmaink és céljaink találkoznak, akkor abból már nem sülhet ki rossz dolog. Réges-rég amikor a bűnmegelőzési szolgálatok mellett terveztük a jövőt, a feladatainkat, fogalmazódott meg bennünk a kérdés, hogy milyen pluszt tudunk még tenni a polgárőrökért és az állampolgárokért.

A cél adott volt, s már csak meg kellett álmodni a megvalósítását. Sok ötlet, elképzelés, papírra vetett írások landoltak a kukában. Volt, hogy nagyon el voltunk szomorodva, de ahogyan jellemző a polgárőrökre mi sem adtuk fel. Láttunk már polgárőrt a végsőkig küzdeni, esőben gatyáig ázni, árvízkor nyakig sárosan homokzsákot rakni korgó gyomorral, örömkönnyeket eltűnt ember megtalálásakor, összefogást határon innen és túl, oktatni és nevelni fiataljainkat, megvédeni, óvni azokat, akik minket neveltek fel… S hamar rájöttünk az igazságra… Sosem történhet olyan rossz dolog, hogy föladjuk.

A polgárőr rádió megalakulása után összeszedte és példaként hirdette a polgárőr híreket. Egyesületeket kötött össze, néha utat mutatott a céljaink eléréséhez. Érdekes riportokat, izgalmas történeteket és sok ezer hírt, cikket, nyilatkozatot közölt le és meséli el az önkéntes hősök mindennapjait.

A Polgárőrség 25 éves évfordulójára már nemzetközi szinten is elismerését ért el. Több országból is irigykedve tekintenek Magyarországra. És igen, van egy ország ahol több mint ötvenezer ember önként képes tenni embertársaiért. Több mint négyezer cikk, Magyarország első és egyetlen polgárőr rádióján keresztül mutatja meg mindenkinek, hogy mit is tesznek a polgárőrök. A 25 év alatt rengeteget fejlődött ezen egyedülálló önkéntesség, nemhiába, hogy Európa is felfigyel a tevékenységünkre.

Mára már mi is úgy gondoljuk a polgárőr rádiónál, hogy fejlődnünk kell, újdonság kell, s még szélesebb körben kell publikálnunk azt a tevékenységet, amit a bő öt év alatt felépítettünk. Átgondoltuk, átformáltuk, átalakultunk és megújulva mutathatjuk be új oldalunkat:

www.polgarorok.hu

„Több, mint önkéntesség”

Ahogyan új szlogenünk is mutatja, manapság már nem csak egy faladatról beszélünk, hanem egy célról, s ez már hivatás. A jövőben szeretnénk a stábbal olyan elképzeléseket megvalósítani, amivel ismételten példát mutathatunk a polgárőröknek. Összeköthetünk egyesületek, megmutathatjuk, ahogyan a nagyapa és unokája együtt, egymásért dolgozik. Több információt, sokkal több érdekességet oszthatunk meg és hallgathatunk meg, újra és újra, mindezt megfűszerezve némi jókedvvel és zenével.

Kívánom minden látogatónak, hogy az álmaik és a céljaik találkozzanak az életben, s ne az ember tragédiájának fogják fel, ha valami nem sikerül elsőre, hisz Madách Imre is megírta:

„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

Hladon Sándor - Főszerkesztő

Snoopy – Amikor azt mondod: “Feladom!”, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: “Egek, micsoda lehetőség!”

Hosszú évek munkája és ugyanannyi hosszú sörözések szükségesek arra, hogy az ember olyan dolgokra szánja el magát, ami eddig álom, s a képzelet szüleménye volt. Ez esetben egy online rádió és egy online hírportál.

„Vedd komolyan, amit csinálsz, és ha felelősséget érzel iránta, jól fogod csinálni”

2011 novemberében találtam rá és kerültem kapcsolatba a polgárőr rádióval, Írnom sem kell, hogy tevékenységükkel rögtön rabul ejtettek. Nagyszerű embereket ismertem meg, akik élet nehézségeit megelőzve, szórakoztatják, informálják a hallgatókat.

Rengeteg köszönömmel és nagy elismeréssel adózom munkájuk és hozzáállásuk iránt! Tisztelettel nézek fel rájuk, hisz folyton bizonyítanak és cselekszenek. Ennek is köszönhető, hogy a Rádió P egyre népszerűbb lett.

Napjainkban már a rádió tulajdonosaként, már nem csak a Snoopyzáció című műsor van napirenden, hanem a önkéntes munkásságunk jövője is.

Hogy ideáig elértünk, s mára már a rádió mellet a polgárőrségről szóló hírek online hírportálja is lehetünk mindenképpen szép teljesítmény. Ezt nem csak a jelenlegi tagjainknak köszönhetjük, hanem a rádió életében korábban részt vevő munkatársak kimagasló, átlagon felüli hozzáállásuk és tenni akarásuk iránt is elismeréssel adózom.

„Tudod, amikor mosolyogsz, az egész világ sokkal jobb hely, mint egyébként”

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván mosolygok nap, mint nap. Községünk híres szülötte Izsó Miklós, aki a magyar szobrászatot emelte fel európai rangra, illetve itt született még Csóra György is az Országos Polgárőr Szövetség Általános és Oktatási elnökhelyettese és megyénkben Szalaszenden született Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Úgy érzem, a küldetés adott… Itt az ideje, hogy a polgárőrök hírnevét is európai rangra emeljük, s az előbb említett emberek múltja és jelenje ebben csak tovább inspirál.

Kívánom minden látogatónak, hogy az álmaik és a céljaik találkozzanak az életben, s ne az ember tragédiájának fogják fel, ha valami nem sikerül elsőre, hisz Madách Imre is megírta:

„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

Péntek Róbert - Szerkesztő

TSY kiabál, avagy híreitől tudósításától hangos Vas megye.

pentekrobert

Cikkeiben, tudósításaiban szilárdan, kőkeményen fogalmazva a tiszta igazság felderítését járja körül, Sárvárról, Magyarország hetedik legnépszerűbb településéről. Önként és néha dalolva járja Szombathely utcáit, önkéntes szolgálatait a Szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesületben rója. Céljai elérése érdekében önzetlenül dolgozik önállóan és csapatban is, hisz 2015-ben sikeres pályázat útján, lett a Rádió P és a Polgárőrök.hu egyik szerkesztője.

2016-ban munkásságára a Vas Megyei Polgárőr Szövetség is felfigyelt, s a közös egyeztetések után ma már a megyei szövetség sajtóreferensi pozícióját is betölti. Elmondása alapján hobbija a videózás, zenélés és a fotózás.

Klasszikus kérdésünkre, hogy mit jelent számára a rádiózás, az alábbi választ kaptuk:

Hiszem, hogy a polgárőrségről írt cikkeimmel hozzá járulok a polgárőrök jó hírének öregbítéséhez, valamit szeretem a nyüzsgést és a kreatív munkát. A szerkesztőség összetartó és, minden tagja őszintén vallja: „Együtt Egymásért”

Keressétek és segítsétek Róbert munkáját ti is, híreiteket, információitokat a pentek.robert@polgarorok.hu email címen várja.

Elismerések:
2016. június 20.-án a polgárőr mozgalom támogatásáért, Péntek Róbert Rádió P munkatársa részére, Vas Megyei Polgárőr Szövetség

Nagy Zoltán - Szerkesztő

Nemcsak a szó szerint, de önmagában is „Nagy” Zoltánunk, a Szápári Polgárőr Egyesület média cápája.

nagyzoltan

Veszprém megyéből járja az országot és tudósít a polgárőr eseményekről. S ha ideje engedi, akkor a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség honlapját is vezeti, szerkeszti, színezi és meg nem erősített információnk szerint olvassa is.

Műsorába magával hozta a testvérét is, de mivel mind a kettő „Nagy” így ide csak egyikőjük fért ki. Ha elkezdődik a műsor, nem tökölnek a „nagy testvérek” belecsapnak a közepébe, s kő kövön nem marad a Big Brothers rádió showban.

A legfrissebb zenék és információk mellett, vicces szösszeneteket, apró falánkságokat is belecsempésznek a műsorukba.

„A rádiózás számomra igazi kikapcsolódás, hiszen ilyenkor a hobbimat csinálom és ezzel talán másokat is szórakoztatok.”

Keressétek és segítsétek Zoltán munkáját ti is, híreiteket, információitokat a nagy.zoltan@polgarorok.hu email címen várja.

Sztronga Bettina - Hírszerkesztő

Betti – aki hajt az igazságért, és mindenhova magával viszi a polgárőrök jó hírnevét.

A Fejér megyei Zámolyon él, egy szép vidéki községben a Vérten lábánál. Ez a település nagy történelmű múlttal rendelkezik. Egy régi történet szerint, Árpád-házi királyunkat, Orseolo Pétert itt fogták el és vakították meg az alábbi szavak kíséretében: „Számolj Péter gonosz bűneidért!”, így a számolj, szóból származhat a Zámoly településnév.

Cikkeivel szeretné felhívni a figyelmet a polgárőrök mindennapi munkájára, hogy senki ne maradjon feledésbe és minden egyesület számára nyitottá tegye a lehetőséget a médiában való megjelenésre.

A szíve azt súgja, a polgárőrök jó hírnevét kötelessége országon belül és kívül is továbbvinni. Bár Zámolyon él, de ez nem gátolja meg abban, hogy a Székesfehérvár Városi Polgárőrség tagjaként tevékenykedjen. Ha olyan feladat kerül eléjük, akkor a városi polgárőrség Speciális Csoportjában is munkálkodik.

Hobbijaként a polgárőrség mellett sok évig a néptánc volt, de mostanra a főzés és a sütés a legjobb barátja, melyben mindig örömét leli, hiszen újabbnál újabb dolgokat próbál ki.

Keressétek és segítsétek Bettina munkáját ti is, híreiteket, információitokat a sztronga.bettina@polgarorok.hu email címen várja.

Elismerések:

2013 – Elismerés a 2013-as Dunai Árvízben végzett kimagasló munkájáért

2014 – Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozata elismerésben részesült a 2013-as hó helyzetben, dunai árvízben végzett kimagasló munkájáért, valamint az idősek védelmében és a közbiztonság érdekében végzett tevékenységéért (Tolna megye)

2015 – Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozata elismerésben részesült a kimagasló sajtómunkásságáért Fejér megyében.

Rádió P hírek: