Pucováljuk ki a Tisza-tavat!

Te is lehetsz hős!

Ha nem is az egészet, de Poroszló térségét mindenképpen szeretnénk megtisztítani a szeméttől április 23-án szombaton. A legjobb persze az lenne, ha ilyen akciókra nem lenne szükség, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sajnos lehet szemetet találni a Tisza-tó környékén is. Főleg a tavaszi ár levonulását követően. Még.

Egyesületünknek a környezetvédelem mindig is szívügye volt, túráinkon igyekszünk minimálisra csökkenteni a szemétkibocsátásunkat. A Föld napja alkalmából negatív szemét kibocsátású vízitúrát szervezünk.

Reményeink szerint a Te segítségeddel, valamivel tisztábbá varázsoljuk környezetünket. A terv szerint kenuba szállunk, és azokat a partszakaszokat vesszük célba, amit a partról nem lehet megközelíteni. Itt aztán mindent zsákokba pakolunk, ami mozdítható, és nem kacsa, vagy tuskó. De főleg azt, ami szemétnek tűnik.

Sosem próbáltad még?

Nem hallottál még rólunk, vagy nem ismersz minket? Ez nem lehet akadály, nyitott társaság vagyunk, bárkit szívesen fogadunk. Különösen, ha segíteni akar.

Attól se ijedj meg, ha nem ültél még kenuban. A programon jó néhány tapasztalt kenus és túravezető lesz jelen. A kezdőket úgy osztjuk be, hogy rutinos vízitúrásokkal kerüljenek egy hajóba. De ha végképp ódzkodsz a víztől, hát a parton is elkél majd a segítség.