PolgárőrSZEMmel 4. rész- Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy a polgárőrség egy jó dolog – beszélgetés Szilágyi Enikővel

A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért decemberben megtartott évzáró ünnepségén, Dr. Uzonyi Attila r. ezredes rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető, Szilágy Enikőt Debrecen közbiztonságának javítása, a rendőrség-polgárőrség együttműködése érdekében kifejtett tevékenysége, a bűnmegelőzés terén végzett kiemelkedő és áldozatos munkája elismeréseképpen kapitányságvezetői elismerő oklevélben részesítette.

Hogyan kerültél kapcsolatba a polgárőrséggel?

Debrecenben négy évvel ezelőtt is volt Mihály Napi Vásár, s itt találkoztam egy polgárőrrel. Elsősorban a közösségi szolgálat iránt érdeklődtem, hogy lehet-e a polgárőrségnél közösségi szolgálatot teljesíteni. Úgy gondoltam belevágok és beléptem a polgárőrségbe akkoriban még ifjú polgárőrként.  Még azon a nyáron volt az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor Gyenesdiáson, és itt annyira megtetszett a polgárőrség, hogy nem akartam abbahagyni.

Hányszor voltál eddig táborban?

Háromszor.

Melyik tábor tetszett a legjobban?

Mindegyik, de főként a 2017-es, mert a Balatonban edzettünk.

Hogyan fogadta a családod, hogy régebben ifjú polgárőr akartál lenni?

A legelejétől támogattak, mert a családom is ismerte a polgárőrség bűnmegelőző tevékenységét, s mivel a tanulmányaimat a jövőben rendészeti ágon képzelem el, így örültek neki.

Barátaid, évfolyamtársaid hogyan fogadták, hogy ifjú polgárőr vagy?

Tulajdonképpen ők is jelentkeztek, mert hívtam őket, hogy próbálják ki, és szerencsére az óta is polgárőrök, körülbelül 15 fő a szűk baráti körömből.

Mire gondolsz vissza eddig, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok a polgárőr szolgálatok alatt?

A rendezvények biztosítása… nálunk például minden évben hagyomány a Campus fesztivál, a futballmérkőzések, a kerékpár versenyek, a futó versenyek, a Nagyerdei Terep Maraton.

Elképzeléseid, vágyaid a jövőben a polgárőrségnél?

Nagyon szeretnék vezető lenni, minél több fiatalt hívni a polgárőrségbe, mert meg szeretném mutatni nekik, hogy a polgárőrség egy jó dolog.