„Polgárőrség fája” Tamásiban

A Tamási Polgárőr Egyesület 2015.03.20. napján elültette a Polgárőrség fáját.

A Tamási Polgárőr Egyesület vezetőségének döntése alapján részt vett a faültetési programban, ezzel eleget téve az Országos Polgárőr Szövetség felhívásának. Ünnepélyes keretek közt a faültetést 2015.03.20. napján 17.00-kor, a város frekventált helyén  a DÁM üzletház parkolója melletti zöld területen tartotta, családtagokkal, hozzátartozókkal, barátokkal, kollégákkal, ismerősökkel.

Az Egyesület vezetőségének határozata szerint a fát, Schádi Melinda közelmúltban tragikus körülmények közt elhunyt Polgárőr társuk emlékére és Tamási város lakóinak tiszteletére állították. A gömbkoronájú juharfa mellé, egy fa oszlopon, emléktáblát helyeztek el.

Az esemény megnyitóját az egyesület kérésére Fegyveresi Anikó a Béri Balogh Ádám Gimnázium tanára mondta el. Majd a faültetés illetve az emléktábla állítás alatt verset mondtak a gimnázium diákjai, Juhász Kata, Fegyveresi Dalma.

Az ünnepélyes faültetésen, a család, barátok, kollégák, ismerősök mellet  részt vett  Porga Ferenc Tamási város polgármestere és Cseresznyés Balázs  Tamási város képviselő testületének tagja, akik a jelenlévőkkel együtt, egy-egy szál gyertyával tisztelegtek az emlékhelynél.

A program zárásaként a Tamási és a Hőgyészi Polgárőr Egyesület jelenlévő tagjai közös  tiszteletadással adóztak társuk emlékének.

„Legyen ez a faültetés is összetartozásunk, elkötelezettségünk újabb bizonyítéka! „