A polgárőrök is tanítják az óvodásokat (+fotók)

Óvodásokat oktattak a KRESZ-re, a biztonságos közlekedésre tegnap Hetvehelyen a polgárőrök.

KRESZ oktató napot tartottak a polgárőrök a település óvodásainak Hetvehelyen. Ahogy azt Tóth Tibor Endrétől, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnökétől megtudtuk, a Mecsek és Zselic határán levő, közel 600 fős faluban három éve alakult polgárőr egyesület, amely eredményesen, széles lakossági bázissal működik.

A helyi polgárőrök a közrend és közbiztonság óvásán túl gondot fordítanak a gyermekek nevelésére is. Ennek gyakorlati megvalósulásaként tegnap, a körzeti megbízott segítségével, az óvódások részére szerveztek közlekedés-biztonsági rendezvényt. Az eseményt színesítette a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége tulajdonában lévő mobil KRESZ park elektromos motorjainak használata is, melyet a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak.

Ezzel a játékos könnyed hangvételű rendezvénnyel is szeretnék a közlekedés szabályaira, és az úttesten való áthaladáskor a fokozott figyelemre tanítani a gyerekeket. Azon kívül, hogy az óvodások jól érezték magukat, a polgárőrök pozitív elismeréseket kaptak a szülőktől is, ezzel is erősítve a polgárőrség elismertségét Hetvehelyen.