Polgárőrök is takarítottak Pálmonostorán

Mint arról már tegnap tudósítottunk a Föld napja alkalmából az ország több részén programokat szerveztek a polgárőrök. Így volt ez Pálmonostorán is, ahol ez alkalomból a településen nagytakarítást hajtottak végre.

Már az elmúlt évben felmérték a pálmonostorai Hájas Sándor Polgárőr Egyesület tagjai a külterületen található illegális szemétlerakó helyeket, április 21-én pedig összefogtak és felszámolták ezeket. Kezdeményezésükhöz sikerült több falubélit is megnyerni, így közösen még jobban ment a munka.

A polgárőrök véleménye szerint, amióta megszűnt a község szemétlerakó telepe, vannak, akik a tanyavilág elhagyatottabb helyein, vagy csak simán a főút szélén rakják le a szemetet, a háztartásban feleslegessé vált lomokat. Sajnos nem törődnek azzal, vagy talán fel sem fogják, hogy amit ők egyszerű háztartási hulladéknak gondolnak, abban nagyon sok környezetre veszélyes anyag van. Például, vegyszer, festék, akkumulátor, építési törmelék.

A Föld Napja alkalmából meghirdetett akciónak a helyi önkormányzat örült és felkarolta azzal, hogy magára vállalta a gyűjtőhelyeken felhalmozott hulladékszemét elszállításáról.