Polgárőrök is részt vettek a bűnmegelőzési fesztiválon

Bűnügyi helyszínelő sátor, vagyonvédelmi információs pont és pályaválasztási stand is várta az érdeklődőket szombaton, az első Dél-alföldi Regionális Bűnmegelőzési Fesztiválon, Szegeden a Zápor- tónál.

A Szegedi Rendőrkapitányság és az ÁGOTA Alapítvány által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával 2017. szeptember 9-én tartották meg a rendezvényt

A rendezvényen a rendőrség mellett a polgárőrség is megmutatta magát, ahol a rendőrséggel közösen végezték feladataikat.

Az alsóvárosi, belvárosi és a tarjáni polgárőrségek tagjai reggeltől kora esti óráig álltak a gyerekek rendelkezésére. A közösségi napon mintegy 3000 érdeklődő látogatott ki a rendezvényre. A rendezvény segítésében szerepet vállaló polgárőrök nagy része a fiatalabb korosztályból került ki. Ezzel is példát mutatva a felnövő ifjú generációnak, hogy mennyire fontos a civil bűnmegelőzés.

Külön öröm számunkra, hogy Farkas Tímea a legfiatalabb alsóvárosi polgárőr felvételt nyert a szegedi rendészeti szakközépiskolába, ahol, mint első éves kezdte meg idén ősszel tanulmányait. A rendezvényen végig segített Szabadi Diána alsóvárosi polgárőr, aki civilben szépségkirálynő, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe címet tudhatja magának. Diána hallássérültként nagyon fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, ezért főleg a sérült gyermekekkel foglalkozott a nap folyamán – tájékoztatta honlapunkat, Sándor János az alsóvárosi polgárőrség elnöke.

Kép: Sándor János

Forrás Magyari Béla