Polgárőrök és rendőrök a települések biztonságáért

Polgárőrök és rendőrök, együtt tartottak bűnmegelőzési akciót Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kazincbarcikai és a Putnoki járás területén.

Immáron állandónak nevezhető az a bűnmegelőzési szolgálat, ami pár évvel ezelőtt egy Bűnmegelőzési Konferencia keretén belül indult el Szuhakállóból. A két járásban működő polgárőr egyesületek összefogtak, s közösen, „Együtt, egymásért” látnak el folyamatosan szolgálatokat.

Az akciók ideje alatt a rendőrséggel közösen egy-egy rendőrőrs területén, 9-12 polgárőr autó, közel 45-55 fő polgárőrrel több településen egy időben jelennek meg. A közterületi szolgálat során aktívan beszélgetnek a lakossággal, s bizonyos időközönként cserélik a közterületek helyszíneit, illetve településeit. A bűnmegelőzési akció ideje alatt egy helyi lakos, akár minden polgárőr egyesület polgárőrével találkozhat az állandó körforgásnak köszönhetően.

Az akcióban részt vevő állandó polgárőr egyesületek:  Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berente Polgárőr Egyesület, Felsőkelecsény Polgárőr Egyesület, Felsőnyárád Polgárőr Egyesület, Izsófalva Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcika Polgárőr Egyesület, Múcsony Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókaza Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakálló Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület.

Több településen mondtak már köszönetet a polgárőrök tevékenységéért. Szívesen látják őket, s várják vissza őket minél hamarább. Ahogy egy helyi lakos is elmondta: “nyugodtabbak vagyunk ha itt vannak a polgárőrök”.