Polgárőrök értekezlete Bólyban

A Mohácsi Polgárőr Egylet elnökének meghívásának eleget téve Oláh Tibor tűzoltó ezredes, a mohácsi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője képviselte a kirendeltséget a január 27-én  összehívott tanácskozáson. Az összejövetelen a Mohács- és Bóly Járások területén működő Polgárőr Egyesületek elnökei vettek részt.

A polgárőr mozgalommal összefüggő elnöki beszámoló és feladatvázolást követően a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője számadatokkal alátámasztva mutatta be a járások bűnügyi, közbiztonsági helyzetét.

Ezt követően, a mohácsi kirendeltség képviselőjétől egy részletes szakmai tájékoztatót hallhattak a résztvevők.  A felügyelő tájékoztatóját egy rövid történeti áttekintéssel kezdte, melyben kitért a katasztrófavédelem, mint hivatásos szerv megalakulására, szervezeti- és feladatrendszerére. Ezt követően bemutatta a járási- és önkéntes mentőcsoportok létrehozásának szükségszerűségét, feladatrendszerét és az elért eredményeket.

Felszólalása során nagy hangsúlyt fektetett a katasztrófavédelem és a polgárőr egyesületek közötti kapcsolat erősítésének jelentőségére, a jelentkező közös feladatokra, kapcsolódási pontokra. Végezetül biztosította a résztvevő vezetőket, hogy a közös cél – a lakosság életének- és az anyagi javak védelme érdekében – a katasztrófavédelem minden segítséget megad az egyesületeknek, melyhez partnerséget vár el minden szervezettől, állampolgártól.