Polgárőr sportnap Bodán

Augusztus végén a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége és a helyi egyesület szervezésében került megrendezésre Bodán a Megyei Polgárőr Sportnap, ami a sport mellett a pihenésnek, szórakozásnak is teret biztosított.

A bodai polgárőr sportnapon majdnem húsz egyesület polgárőrei és családtagjai vettek részt mintegy négyszáz fővel.

Az esemény megnyitóján Tóth Tibor megyei elnök köszöntőjében felidézte a 2001-es évet, amikor a bodai polgárőrök kezdeményezésére először tartottak egy családias hangulatú sportvetélkedőt a környék polgárőrei részére, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezzel hagyományt fognak teremteni. Reményeik beigazolódtak, hisz idén immár tizenkettedik alkalommal jöttek össze Baranya megye polgárőrei, hogy eltöltessenek egy kellemes napot, új barátokat és tapasztalatokat szerezzenek.

A megyei elnök külön kifejezte köszönetét és elismerését a vendéglátóknak, Lajtman József egyesületi elnöknek és Kovács Győző polgármesternek a minden igényt kielégítő helyszín biztosításáért, a körültekintő szervezőmunkáért valamint a vendégszeretetükért. Az indulókban tudatosította az olimpiai eszme lényegét: “nem a győzelem, hanem a részvétel fontos”.

A jól szervezett és jó hangulatú eseményen a jelenlevők labdarúgásban, horgászatban, lövészetben és főzőversenyen mérték össze felkészültségüket és ügyességüket.