Polgárőr sport- és gyereknap Balatonmagyaródon

Gyermeknappal egybekötött polgárőr sportnapot szerveztek a múlt hétvégén a Balatonmagyaródi polgárőrök.

Az eseményről Gátvölgyi József, a helyi polgárőr egyesület elnöke számolt be. Mint mondta, a rendezvényre látogatókat különféle ügyességi versenyek fogadták, akik a település nagyságához mérten szép számmal jelentek meg. Mivel az esemény egybeesett a gyermeknappal, azért a polgárőrök a település legkisebbjeire is gondoltak. Nekik lángos evésből, és csokoládévadászatból, és labdajátékokból álló versennyel kedveskedtek.

A Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület 1992-ben alakul. Jelenleg 32 fővel működnek rendszeres szolgálatellátással. A szervezet célul tűzte ki a bűnmegelőzés stabilan tartását, ennek köszönhetően az elmúlt két évben semmilyen bűncselekmény nem fordult elő a településükön. Szintén céljuknak tekintik az idős, rászorult emberekre való odafigyelést, amelynek keretében pániktelefonokat helyeztek el idős embereknél. Az idei évben új célokat is megfogalmaztak, így idén a gyermekekre is fokozottan fognak figyelni.

Az egyesület elnöke Gátvölgyi József a következő – a hallgatóknak és olvasóknak szóló – üzenettel búcsúzott:

 „Törődjenek a polgárőrökkel és forduljanak hozzájuk bizalommal, mert a polgárőrök azért vannak, hogy a lakosság segítségére legyenek, hogy vigyázzanak rájuk!”

(MML)