Polgárőr segítséggel zajlott a szlovák találkozó

Szombaton rendezték meg Jásdon az Országos Szlovák Nemzetiségi találkozót, amelyen a helyi és szomszédos települések polgárőrein kívül régiós szintű segítség is kaptak.

A Bakonyban található alig nyolcszáz fős kistelepülésen rendezték meg idén a szlovák nemzetiségi találkozót, ahol a rendezők szerint is minimum még egyszer ennyi látogató volt jelen. A helyi polgárőrökön kívül jelen voltak a dudari, nagyesztergári, tési és zirci polgárőrök is.

Mivel egy időben több helyszínen is zajlott a rendezvény, a polgárőröknek komoly munkájuk volt a parkoltatásnál. Kiskőrösi László, a Jásdi Polgárőrség vezetője – és nem utolsó sorban a Rádió P egyik alapítója – elmondta, a programsorozat részét képező szentmisét a település szentkútjánál tartották, ahova egy keskeny poros út vezetett, így ott is komoly szerepük volt a polgárőröknek. Mármint hogy a keskeny földúton úgy irányítsák a buszok, autók oda- és vissza forgalmát, hogy ne legyen baleset, illetve a buszok ne karcolódjanak meg. A programok központjának a kisfalu sportpályája számított, ahol szintén a parkoltatás, illetve a lovas polgárőrök által végrehajtott lovas-kocsikáztatás biztonságos lebonyolítása adott kiemelkedő feladatokat.

A nap folyamán végig a helyszínen tartózkodott az egyik különleges mentőszolgálat is, akiknek több esetben is szabad utat kellett biztosítani, mivel a melegben többen is rosszul lettek.

A rendezvény végén az ország különböző részéből érkezett vendégek, nemcsak a rendezvényt dicsérték, de a polgárőrök munkáját is méltatták, és köszönetüket fejezték ki. Kiskőrösi László kiemelte, az összefogásnak köszönhetően sikeresen és eseménymentesen zajlott le a találkozó.

A szolgálatok váltásánál minden polgárőrt megvendégeltek egy marhapörkölt erejéig.