Polgárőr, rendőr közös szolgálatok a falopások megelőzése érdekében

Az előző év eredményei alapján, 2017 decemberében és az végi ünnepek fokozott ellenőrzési terve keretén belül az Edelényi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi alosztály, több Edelény járás polgárőr egyesület tagjainak a bevonásával szervezett, közös szolgálatokat.

Az akciókat Pásztor Gábor r. százados úr tervezte, és az operatív irányítást személyesen a helyszínen vezette. A polgárőreink a műveletek során tisztességgel helyt álltak, és összesen 205 óra szolgálati órát teljesítettek.

A szolgálatokban résztvevő egyesületek: Polgárőr Egyesület Balajt, Boldvai Polgárőr Egyesület, Szendrőlád Polgárőr Egyesület.

A rendőrség és a polgárőrség mellett egy erdész is részt vett. Összegezve eredményesnek tekinthetőek a megelőzési szolgálatok, hisz hét fő előállítás történt, Szabálysértési feljelentés hét alkalommal, szabálysértési őrizet alá négy fő ebből egy fő garázdaság véget került, három falopás végett. Közlekedési szabálysértés végett öt feljelentés volt. Hatósági jelzés bevonása egy alkalommal történt. Közigazgatási bírság egy alkalommal és helyszíni bírság kiszabása egy alkalommal történt.