Polgárőr nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Immár tizenegyedik alkalommal tartották meg szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgárőrök a szokásos éves találkozójukat. Ezúttal Tiszavasváriban, a strandon jöttek össze, hogy számot vessenek az elmúlt év eredményeivel, illetve hogy pár kellemes önfeledt órát tölthessenek a kollégákkal, családtagokkal, barátokkal.

Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy a polgárőrök önzetlen odaadó munkája mára már nélkülözhetetlen lett, és hangsúlyozta, hogy az elért eredményeket fenn kell tartani. Ezért kér minden polgárőrt, hogy továbbra is folyamatosan dolgozzanak, tegyenek a közért, figyeljenek – segítsék az időseket – védteleneket. Mint mondta, még mindig több a rendes becsületes ember, mint a csavargó bűnöző. Ezért mindenki fogjon össze és segítse a társszervek munkáját.

Dr. Tarcsa Csaba Megyei Rendőr-főkapitány is megköszönte a polgárőröknek azt a teljesítményt, amit eddig nyújtottak. Mint mondta, enélkül az eredmények nélkül, a szolgálatban lévő rendőrök nem érhettek volna el további javulást a közbiztonságban. A megyei rendőrfőkapitány kiemelte, bízik abban, hogy még több közös szolgálatot fognak ellátni, még több közös eredményt érnek el, mint eddig, ugyanis a tavalyi évhez képest nagyjából ezerötszáz bűncselekménnyel kevesebb történt. Hangsúlyozta, ebben benne van a polgárőrség munkája is, hiszen nem lehet mindenhol rendőr – hiába vannak közel 3 ezren – ahhoz, hogy igazából rend legyen, kell a polgárőrök munkája is.

A hétvégén máshol megtartott megyei polgárőr találkozókhoz hasonlóan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megkötötte az együttműködési megállapodást a polgárőrség a rendőrséggel. Somogyi János és dr. Tarcsa Csaba az emelvényen látták el kézjegyükkel a két szervezet együttműködési megállapodását.