Polgárőr koordinálta a TeSzedd akciót Érden – 210 köbméter szemetet szedtek össze

dav

Érden több éves hagyománya van a várostakarító akcióknak. Ezeknek, illetve a szigorú intézkedéseknek köszönhetően a város láthatóan tisztább lett az elmúlt években, de – mint a több gyűjtőpontra kilátogató T. Mészáros András polgármester megjegyezte – még mindig vannak felelőtlen, szemetelő emberek, akik a közösséggel fizettetik meg az ártalmatlanítás árát. – Egy-egy ilyen akció figyelemfelhívó erővel is bír, és reméljük, az emberek felelősebben gondolkodnak majd e tekintetben – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A TeSzedd! akciót most is a polgárőrség elnöke, Macsotay Tibor koordinálta, aki polgárőr kollégáival kesztyűt, zsákokat, frissítőket, szendvicseket vitt a helyszínre, és intézkedett az összegyűjtött hulladék elszállításáról is, amit az ÉTH munkatársai végeztek. Mint Macsotay Tibor elmondta, az idei akció is nagyon sikeres volt, és ami külön öröm: óvodások, iskolások is csatlakoztak az önkéntesekhez.

– Azok a gyerekek, akik részt vesznek ilyen akciókban, felnőtt korukban biztos nem dobják majd el a szemetet – jegyezte meg.

Bővebben az eseményről az Érd Most! oldalán olvashat.

Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Macsotay Tiborral, a polgárőrség elnökével:

IDE KATTINTVA érhető el a riport.

Forrás, kép: Érd Most!