Polgárőr fotókiállítása Balatongyörökön

Polgárőr Fotókiállítása nyitotta meg Balatongyörökön a pünkösdi szezonnyitó rendezvénysorozatot.

Marton Tamás a balatongyöröki polgárőrség alapító tagja rendszeresen járja gépkocsival, kerékpárral, vagy gyalogosan a település utcáit. Ilyenkor figyelme kiterjed a szabálytalanságok, a kidőlt közlekedési táblák, vagy más veszélyes helyzetek mellett bizony másra is.

A néha hosszúnak tűnő járőrözés vagy biztosítás közben a dokumentálásra is komoly figyelmet fordít, a járőrnaplóba bekerülnek a fontos feljegyzések és fotókkal is alátámasztást kapnak az esetleges vitás, vagy nehezen látható esetek. Fotós szenvedélye természetesen a természet és épített örökségeink szépségét is igyekszik megörökíteni. A hatalmas fotóanyagot szelektálja és az érdekesebbeket a nagyközönség elé tárja.

Ezt történt ezen a héten is, amikor a balatongyöröki szezonnyitó rendezvénysorozat részeként május 25-én, pénteken ezzel a fotókiállítással kezdődött. Külön érdekesség volt, hogy a nagy sikerű Heri Kókler paródia-sorozat; a Pálinka-tapasz; Télapót! élve! (Társszerző: K. B. Rottring és Stanley Steel) című könyvek stílusában Agyi Agyimov, azaz Ábrahám Tamás keresztelte el a képeket és nyitotta meg a tárlatot, aki szintén a Balatongyöröki polgárőrség tagja.

A megnyitót Váray Péter és Váray-Major Zsófia gordonka és zongora zenéjével fokozta az ünnepi hangulatot. Felvételünk a megnyitón készült.