Polgárőr emlékkiállítás Pécsett

Az állampolgárok által is megtekinthető, a polgárőrségek, polgárőrök munkáját bemutató  relikviákat állítottak ki Pécs egyik könyvtárában. A kiállítás szervezője a  Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége volt.

A polgárőrség két évtizedes múltját bemutató kiállítást tekinthetett meg Pécs város közönsége a Várkonyi Nándor Könyvtárban. A számtalan fényképpel, tárgyi emlékkel, kitüntetésekkel, kiadványokkal, ruházattal, szolgálati felszereléssel színesített bemutató elsősorban a Baranya megyei rekvizitumokat mutatta be, és tette érdekessé a látogatók számára.

Az egy hónapig látogatható kiállítás megnyitóján Tóth Tibor, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnöke előadását hallgathatták meg az érdeklődők, ami a Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében került sor.

Mint Tóth Tibor megyei elnöktől megtudtuk a nagy érdeklődésre számottevő kiállítás már ismét a régi helyén, a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség irodájában tekinthető meg, ami Pécs, Vargha Damján utca 1. alatt található.