Pető Ernő az OPSZ közlekedési tagozatának élén

Az országos polgárőr szövetség nemrégiben megtartott elnökségi ülésén a Közlekedési, Baleset-megelőzési és Vizirendészeti Tagozat  vezetőjének Pető Ernőt választották meg.

Pető Ernő 64 éves, Közgazdaságtudományi egyetemet végzett, a ChinaCham Magyar-Kínai Kereskedelmi Kamara elnöke, a BKIK Logisztikai Kollégiumának elnöke, a Magyar Logisztikai Egyesület elnökségi tagja. az MKIK képviselője a Logisztikai Egyeztető Fórum-ban.

2003 óta a Budapesti Közlekedési Polgárőrség tagja, 2009. óta titkára, 2008. óta a Közlekedési Munkabizottság titkára, 2011. február óta megbízott vezetője.

Jelenleg egy logisztikai tanácsadás, nemzetközi és belföldi szállítmányozás, raktározás, disztribúció, közúti, vasúti, vízi fuvarozás, vámtanácsadás, és veszélyes árukezelés tevékenységgel foglalkozó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója.

Majd tíz éven át a rotterdami kikötőben volt regionális igazgató, előtte a MOL-nál, a MASPED-nél illetve a Hungarocamionnál is dolgozott különböző pozíciókban.

Az Országos Polgárőr Szövetség Közlekedési  Balesetmegelőzési és Vizirendészeti Tagozatának élén kiemelt feladatának tekinti a polgárőrök és a kulturált, biztonságos, európai színvonalú közlekedés kapcsolatának erősítését.