Perjési Frigyes középiskolai járőrverseny Kunszigeten

Ünnepélyes megnyitó (Németh Csaba, Dr. Rácz Sándor, Csaplár Zoltán, Lendvai Ivánné)

A Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület az elmúlt hét szombatján, a Kunszigeti szabad strand területén, évek óta ismételten megrendezésre kerülő Perjési Frigyes Emlékversenyt bonyolított le sikeresen.

/Rerjési Frigyes a Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület egykor alapító elnöke./

A verseny fővédnökei Csizmadia Gábor r. altábonok, Győr-Moson-Sopron m-i rendőrfőkapitányság vezetője, és Csaplár Zoltán a Gy-M-S m-i Polgárőr Szövetség Elnöke voltak.

Az ünnepélyes megnyitón házigazgaként Lendvai Ivánné polgármester asszony – akinek a rendezésben nyújtott segítségét ezúton is köszönve – üdvözölte a vendégeket, a versenyzőket, és a szervezőket.

Tájékoztatást adott Kunsziget történetéről, hagyományairól, fejlődéséről, jelen hétköznapjairól.

A versenyzőknek sikeres, sérülésmentes küzdelmet kívánt.

Csaplár Zoltán elnök úr beszélt a középiskolai testedzés, az állóképesség fontosságáról a versenyzés, a versenyszellem szépségéről.

Megemlítette a rendezvény szerepét, hozzájárulását sportcélú, a rendvédelmi, és rendészeti középiskolák képzésében.

Polgárőr rendezvény kapcsán szólt a polgárőrök szerepéről, fontosságukról a mindennapi életben, az ifjú polgárőrök szerepéről, mint az utánpótlás letéteményeseiről.

A nevezett, regisztrált 24 versenyző, a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumot 2 csapattal, a csornai Hunyadi Gimnáziumot és Szakközépiskolát 2 csapattal, győri Bercsényi Szakképzési Centrum Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziumot 2 csapattal, a Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskolát Tatáról 1 csapattal, és a BMSC Thán Károly Ökoiskola Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, és Szakközépiskoláját Budapestről 1 csapattal képviselték a diákok.

A 10 órakor rajtolt az első versenyző, a 6 akadállyal nehezített 500 méteres szakaszon.  A gyakorlógránát dobás, az alacsonyépítésű akadály alatti kúszás, a gumiabroncsfutás, az akadálykerüléses zsákba futás, a függőleges kötélmászás, a vízszintes lajhármászás során begyűjtött hibapontok széthúzták a mezőnyt.

Kocogás a 800 méterre lévő kunszigeti lőtérre, ahol a verseny izgalommal várt kispuskás fekvőhelyzetű lövészete zajlott.

Kocogás vissza az akadálypályára ahol a vízi esemény keretében vízből mentés imitálásaként mentőgyűrű dobása majd, 3 fős csapatok evezős csónakkal 100-100 m hosszon, folyásiránnyal szemben, majd folyásirányban bója kerülést végezetek időméréssel.

A vízi esemény előírt biztosítását a Győri Városi Kapitányság járőrhajójával végezték.

Az eredményhirdetés során Dr. Rácz Sándor a FEDU elnöke köszönetet mondott Csintalan Zoltán alelnöknek és polgárőr egyesület tagjainak a verseny előkészítéséért, lebonyolításáért.

A dobogós helyezetteknek járó serlegeket és az okleveleket Csaplár Zoltán elnök úr, az érmeket Németh Csaba a megyei polgárőr szövetség titkára adta át.

Első helyezett: a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum 1. sz. csapata.

Második helyezett: a csornai Hunyadi Gimnázium és Szakközépiskola 1. sz. csapata.

Harmadik helyezett: a Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskola Tatáról.

Az bográcsgulyás ebédet Kitlinger Lajos készítette a helyszínen, mindenki megelégedésére.

A jó hangulatú versenyről távozó diákok, oktatók jelezték, megígérték, -egy év múlva újra itt leszünk.

Forrás: Csintalan Zoltán