Pályán a bűnmegelőzés – rendőrök és polgárőrök megelőzési akciója

A rendőrök és a polgárőrök a nyári turisztikai idény kapcsán, az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel a magyar és a külföldi utazók figyelmét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársaival és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szerveztek bűnmegelőzési akciót a trükkös lopások megelőzése érdekében az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár közelében 2018. július 18-án délelőtt. A tájékoztató kampányon a rendőrök felhívták az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. A kampány első állomásán a közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzésének lehetőségeiről.

A szakemberek óvatosságra és odafigyelésre hívták fel a turisták figyelmét arra, miként kerülhetik el, hogy feltörjék autójukat, vagy meglopják őket!

Ennek érdekében fogadják meg, hogy úgy rendezzék el csomagjaikat, hogy közben ne adjanak esélyt a tolvajoknak arra, hogy kifigyelhessék, milyen értékek vannak a csomagtartóban!

Értékeit ne hagyja szem előtt a járművében, pénzét, okmányait mindig vigye magával!

A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság