Óvodásokat oktattak a polgárőrök

Tiszaföldváron aktív polgárőr élet folyik, hiszen a helyi egyesület számos programot szervez. Tevékenysége során nem csak a bűnmegelőzésre, hanem a baleset megelőzésre is kiemelt figyelmet fordít.

Vidám óvodások kerekeztek Tiszaföldváron a polgárőrség támogatása mellett. Az izgalmas gyermekprogramot szorgos tanulás előzte meg.

– Nagy figyelmet fordítunk a gyerekek képzésére, nevelésére. Rendszeresen járunk iskolákba, óvodákba előadásokat tartani a közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókról – magyarázta Kecse László járási koordinátor, a tiszaföldvári egyesület elnöke. – Most a Belterületi Óvoda felkérésének eleget téve az egyesület tagjai biztosították az óvoda utcáját, ahol a gyerekek így biztonságosan gyakorolhatták a kerékpározás fortélyait. A legügyesebbek pedig egy külön túrát tehettek a polgárőrök felvezetésével a városi játszótérre, hol számtalan mókás játék várta őket – mondta az elnök, aki hozzátette, az intézménnyel kialakított jó és eredményes kapcsolatnak köszönhetően a polgárőrséggel közösen újabb rendezvényeket, oktatásokat szerveznek majd a közeljövőben.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség